Nuk ka asgjë të keqe të jesh i mirë, sidomos në një botë ku mbizotëron ligësia dhe errësira. Gjithësesi studimet kanë arritur në një përfundim, kur bëhesh shumë i mirë me të tjerët duke mohuar veten tënde, ti nuk i sjell vetes benefite por vetëm probleme. Njeriu duhet të jetë i sjellshëm me të tjerët, ndërkohë që respekton edhe nevojat e veta.

 

Ja 12 dëmet, nëse je tepër i mirë :

 

1. Ti bën gjëra në të mirë të të tjerëve, por që bien në kundërshtim me nevojat e tua.

2. Djeg veten duke u përdorur nga të tjerët.

3. Bën gjëra që nuk do që t’i bësh.

4. Njerëzit fillojnë të kenë bindje të plot se ti do ua plotësosh dëshirat.

5. Rritesh nën mbikqyrjen e të tjerëve.

6. Njerëzit përfitojnë nga ty.

7. Njerëzit humbasin respektin për ty.

8. Ti fillon mos ta duash më veten.

9. Fillon të tërheqësh njerëzit e gabuar.

10. Njerëzit do fillojnë të mendojnë se je fals. (Te jesh gjithmonë i mirë, shkakton dyshime në fakt! )

11. Asnjëherë nuk merr pushim për veten.

12. Përfundon gjithmonë duke mënjanuar problemet e tua.

 

Comments are closed.