Shkurte sakte dhe pagabime, 3 keshilla nga Dale Carnegie se si te mbrohemi nga kritikat e padrejta:

1- Kritika e padrejte s’eshte shpeshhere gje tjeter por kompliment i maskuar dhe do te thote se me punen dhe sjelljen tuaj e keni nxitur ne shumicen e rasteve xhelozine dhe ziline e te afermve. Mos harroni qe askush nuk e rreh kurre qenin e ngordhur!

2- Perpiquni qe cdo pune ta kryeni ke ndergjegje dhe ashtu sic dini me se miri. Pastaj, hapeni ombrellen dhe beni cmos qe rrebeshi i kritikave te mos jua lage qafen.

3- Mbajeni ditarin e gabimeve dhe te marrezive qe i keni bere gjate javes dhe qortojeni vetveten. Mos harroni se nuk jeni dhe nuk mund te jeni i perkryer, prandaj, perpiquni qe nga te afermit tuaj te merrni gjithnje kritike objektive, miqesore dhe konstruktive.