U.S. President Donald Trump reacts as he walks to board Air Force One to depart New York for Washington D.C. at John F. Kennedy International Airport in New York, New York, U.S., September 27, 2018. REUTERS/Carlos Barria - RC1B0E30F4C0

Koloneli Që Planifikoi Bombardimin E Serbisë, Në Vitin 1999 Mund Të Bëhet Këshilltar I Trumpit Për Sigurinë Kombëtare

Presidenti amerikan Donald Trump është në kërkim të një këshilltari të ri, të Sigurisë Kombëtare të katërtin në mandatin e tij, pasi shkarkoi John Bolton të martën.

Edhe pse zavendësi i Boltonit, Charles Cuperman, është bërë ushtrues i detyrës së shefit pas largimit të tij, Trump tashmë ka njoftuar se do të publikoj emrin e pasardhësit javën e ardhshme, dhe ja kush mund të kandidohet sipa New York Times.

Koloneli në pension Douglas McGregor është një nga kandidatët e dekoruar nga ish-Presidenti i SHBA Bill Klinton për shërbimin e tij në Kosovë. Ai është autori i disa librave mbi riorganizimin e ushtrisë dhe shpesh shfaqet në një nga programet e preferuara të Trump në Fox, ‘Një Mbrëmje me Tucker Carlson’. Në qershor, Trump anuloi një sulm ndaj Iranit në Këshillin Carlson në minutën e fundit pasi ky i fundit i tha atij se masa do të ishte politikisht katastrofike. McGregor nuk pranoi të komentojë nëse ai foli me Shtëpinë e Bardhë për punën e Boltonit. McGregor është një veteran i dalluar që ka shërbyer në ushtri që nga viti 1976. Ai konsiderohet një strateg. Në nëntor 1997, ai u emërua Drejtor i Planifikimi Strategjik për Ballkanin brenda Selisë Supreme të Kombeve të Bashkuara (SHAPE). Ai ishte përgjegjës për planifikimin strategjik që çoi në bombardimin e Kosovës.