Komisioni Hetimor për zgjedhjet e 25 prillit, i kërkuar nga Partia Demokratike, është mbledhur pasditen e kësaj të hëne. Ai drejtohet nga demokrati Enkelejd Alibeaj dhe ky është i pari Komision hetimor në Parlamentin e ri.

Socialistët kërkojnë që rregullorja, një nga pikat e rendit të ditës, të tërhiqet pasi ajo ka disa mangësi. Zyrtarisht Komisioni është ngritur dhe anëtarët e tij janë prezantuar nga kryetari Alibeaj, i cili është dhe personi përgjegjës për hartimin e planit të hetimit.

Rendi i Ditës:

 • Deklarimi i konstituimit të Komisionit Hetimor dhe prezantimi i anëtarëve të tij.
 • Deklarimi i qëllimit të ngritjes së Komisionit.
 • Përcaktimi i detyrave të Komisionit.
 • Shqyrtimi dhe miratimi i Rregullores së brendshme të funksionimit të Komisionit Hetimor.
 • Zgjedhja e Sekretarit të Komisionit.
 • Vlerësimi i të dhënave paraprake, që përbëjnë plan paraprak hetimi dhe deklarimi i hapjes së hetimit.
 • Përcaktimi i mbledhjes së ardhshme të Komisionit.

Komisioni përbëhet nga 15 anëtarë, të cilët janë:

 1. Enkelejd Alibeaj            Kryetar
 2. Toni Gogu            Zëvendëskryetar
 3. Klotilda Bushka             anëtare
 4. Blerina Gjylameti       anëtare
 5. Aurora Mara                 anëtare
 6. Klevis Xhoxhi                anëtar
 7. Nasip Naço                   anëtar
 8. Petro Koçi                     anëtar
 9. Bardhyl Kollçaku        anëtar
 10. Gazmend Bardh          anëtar
 11. Oerd Bylykbashi          anëtar
 12. Ferdinand Xhaferraj           anëtar
 13. Ervin Salianji                       anëtar
 14. Kreshnik Çollaku                 anëtar
 15. Petrit Vasili                        anëtar

Comments are closed.