Shefja e epidemiologjisë në ISHP, Silva Bino është pyetur nga gazetarët nëse rrezikon Shqipëria nga mutacioni indian i Covid, i cili ka mbërritur edhe në Greqi.

Bino tha se situata në Indi nuk ka të bëjë vetëm me mutacionin e ri, por edhe me atë britanik, teksa tha se po shohin nëse ka raste në vend.

“Sa i takon mutacionit indian nuk mund të themi ende se ai është shkak i numrit të madh të infektimit në këtë vend, pasi mund të jetë dhe pasojë e qarkullimit të variantit britanik. India është një shtet me një numër të lartë banorësh, dhe me shtrirje shumë të gjerë.

Është në itali edhe ne po shohim nëse kemi të bëjmë me këtë mutacion. Kshtu nuk është për të marrë krahasim”, tha Bino ndër të tjera.

Comments are closed.