Deklaratë e Donald J. Trump Presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Para së gjithash dua të falënderoj ekipin tim të avokatëve të përkushtuar dhe të tjerëve për punën e tyre të palodhur në favor të drejtësisë dhe mbrojtjes së të vërtetës. Falënderimet e mia të përzemërta gjithashtu për të gjithë senatorët dhe anëtarët e Kongresit të cilët me krenari për Kushtetutën që të gjithë e adhurojmë dhe për parimet e shenjta ligjore në zemër të vendit tonë. Republika jonë e dashur Kushtetuese u themelua mbi sundimin e paanshëm të ligjit, ruajtjen e nevojshme për liritë, të drejtat dhe liritë tona. Është një koment i trishtueshëm në kohën tonë që një partie politike në Amerikë i jepet një kalim i lirë për të denigruar shtetin e së drejtës, shpifin zbatimin e ligjit, përgojojnë turmat, justifikojnë trazirat dhe shndërrojnë drejtësinë në mjet hakmarrjeje politike dhe persekutimi, e lista e zezë, fshij dhe shtyp të gjithë njerëzit dhe pikëpamjet me të cilat nuk jam dakord. Gjithmonë kam qenë, dhe gjithmonë do të jem, mbështetës i shtetit të palëkundur të ligjit, heronjve ligjzbatues dhe të drejtës së amerikanëve për të diskutuar paqësisht dhe me nder çështjet e ditës pa keqdashje dhe pa urrejtje. Kjo ishte faza umpteenth e gjuetisë më të madhe të shtrigave në historinë e vendit tonë. Asnjë president nuk ka përjetuar diçka të tillë, dhe vazhdon sepse kundërshtarët tanë nuk mund të harrojnë afro 75 milionë njerëz, numri më i madh i regjistruar ndonjëherë për një president në fuqi, i cili na votoi vetëm pak muaj më pare. Gjithashtu dua të shpreh mirënjohjen për milionat e qytetarëve të ndershëm, punëtorë, ligj që përmbajnë qytetarët, dashamirësit e Zotit dhe vendit që mbështetën me guxim këto parime të rëndësishme në këto kohë shumë të vështira dhe sfiduese. Lëvizja jonë historike, patriotike dhe e bukur për të bërë Amerikën e Madhe përsëri sapo ka filluar. Në muajt e ardhshëm kam shumë për të ndarë me ju dhe mezi pres të vazhdojmë rrugëtimin tonë të jashtëzakonshëm së bashku për të arritur madhështinë amerikane për të gjithë njerëzit tanë. Nuk ka pasur kurrë diçka të tillë! Kemi kaq shumë punë përpara nesh, dhe së shpejti do të dalim me një vizion brilant . e ardhme amerikane rrezatuese dhe e pakufizuar . Së bashku nuk ka asgjë që nuk mund të realizojmë. Mbetemi popull, familje dhe komb i lavdishem nen Zotin, dhe eshte pergjegjesi e jona ta ruajme kete trashegimi madheshtore per femijet tane dhe brezat e Amerikaneve qe vijne. Zoti ju bekoftë të gjithëve dhe Zoti i bekoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës përgjithmonë.

Comments are closed.