Shefja e Shërbimit Infektiv Xhorxhina Kuli, ka folur për simptomat e Covid-19 tek fëmijët, ku tha se i manifestojnë simptomat edhe pas 4 deri në 6 javë pasi është prekur i rrituri në familje.

“Është parë që ndodh që fëmija të jetë infektuar 4-6 javë pas prindit,” tha Xhorxhina Kuli.

 

Mjekja u shpreh se ka patur fëmijë të shtruar në shërbim dhe në terapi intensive, por sipas saj shifrat nuk janë alarmante, teksa shton se janë konfirmuar pozitivë me anë të tamponit 3000 fëmijë në të gjithë vendin.

“Janë 3 mijë fëmijë pozitiv ndërkohë që kemi disa të shtruar por ka vende”, deklaroi mjekja Kuli.

Comments are closed.