Studentët kanë firmosin një peticion, ku kërkojnë që Qeveria t’i ndihmojë për të përballuar krizën dhe çmimet e larta.

6000 mijë firma janë marrë në peticionin, ku i drejtohet kryeministrit Edi Rama dhe Ministrisë së Arsimit.

Studentët kërkojnë që të mbështeten nga shteti të jetë me 100 euro në muaj, që ta kanë më të lehtë jetesën dhe studimin.

“Peticioni tashme ka arritur mbi 6.000 Firma nga studentët. Jemi prane vitit të ri akademik, ku kostot për studentet janë rritur ndjeshem. Sot qirate kane shkuar 300€ minimalisht dhe ushqimet e shportës janë rritur me mbi 60%. Studentet e kanë të pamundur t’i përballojnë këto kosto, nderkohe qe paga minimale eshte 32 mije leke dhe prioriteti i tyre kryesor janë studimet” thuhet në letër ndër të tjera drejtuar Ramës dhe ministrisë së Arsimit.

Comments are closed.