Gjatë këtyre ditëve temperaturat kanë qenë të ulëta dhe disa zona të vendit janë mbuluar nga reshjet e dendura të dëborës.

Mediat e huaja  kanë publikuar disa foto në atmosferë, ku duket një re pluhuri 800 km e gjatë.

Ajo ka ardhur nga Saharaja dhe pritet të prekë Greqinë dhe Ballkanin.

“Pas episodit të shkurtit të kaluar, një re e re dhe mbresëlënëse e Saharanit po kalon Mesdheun nga shkretëtira e Saharasë drejt Greqisë dhe Ballkanit jugor”, shkruan në Twitter Drejtoria e Përgjithshme për Industrisë Mbrojtjen dhe Hapësirën.

Comments are closed.